For å gje deg den beste opplevinga brukast det informasjonskapslar på denne nettstaden. Finn ut meir her. Skjul denne meldinga.

Allow cookies

Other Websites

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Gull i veggane

Under restaurering av det gamle våningshuset på Tveit gard i Tovdal (Åmli) kom dei fram: ei mengd med gamle filler som var stappa inn i veggane som isolasjon.

Torild A. Fossnes sorterte fillene, rekonstruerte draktane, og laga ei unik utstilling som VTM viste frå januar til mars i Eidsborg, og som sommarutstilling ved Fyresdal bygdemuseum.

Det er ikkje fyrste gong Torild Fossnes har rekonstruert drakter ut frå filler funnet i Åmli. På 1960-talet vart det funne tilsvarande filler på garden Skjeggedal. Dei blei lagt i ei kasse og sett på loftet, heilt til Torild kom til gards for å regeistrere gamle plagg.

Torild A. Fossnes har svenne- og meisterbrev i kjole og draktsaum, samt svennebrev som bunadtilvirkar. Hun har halde mange bunadkurs, og leia eit toårig fylkesprosjektet med registrering av gamle drakter. Hennar firma, Fevik Folkedrakt, vart starta i 1995 og tilbyr først og fremst mannsbunader. Men ho er like mykje formidlar av bunadshistorie.

Søk overnatting

Type:
Sted:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Namn / søkjeord:

Søk hva skjer

Namn / søkjeord:
Datoer

Mat og drikke

Namn / søkjeord:

Vest-Telemark Museum

-

Eidsborg

-

Museumsvegen 9, 3891 Høydalsmo

-

(+47) 35 06 90 90

-

post@vtm.no

Få med deg

Få med deg

Få med deg