Har du ei kufte å vise fram? Ver med i Kufteskogen!
Frå boka "Kvardagsstrikk" til "Koftejakta" på sosiale medier - interessen for gamle kufter er i vinden som aldri før. VTM Eidsborg inviterer folk frå heile Noreg til å vise fram kufta si i ei utstilling utanom det vanlege mellom 19. oktober og 14. desember i år.
Godt gjennomført Kviteseiddag 31. august 2014
Det var eit flott og variera program på årets Kviteseiddag 31. august. Gunnar Utsond, Kviteseid Sanitetslag og Aslaug Vaa hadde alle jubileumsår, og dette vart markera på ulike måtar.
Familiedag i Eidsborg med modellbilar, knivkåseri og borneaktivitetar
Sundag 24. august var årets tradisjonsrike familiedag ved Vest-Telemark Museum i Eidsborg. I tillegg til husflid og vising av mattradisjonar som vanleg, blei det utstillingsopning, bokpresentasjon og mykje meir.
I nokre museer er sesongen 2014 over. Morgedal og Eidsborg er opne
Utstillingane i Kviteseid, Åmdals Verk, Vinje (Rauland) og Fyresdal er no stengde. Museane i Eidsborg og Morgedal er opne som før, og der kan du også kjøpe middag og anna varm mat.

Her kan du lese om utstillingar som har vore i sommar - nokre av desse kan du tinge omvising på også utanfor sesongen...
Nytt i Eidsborg sesongen 2014
Ny ustilling om tekstilhandverk og drakthistorie. Utvida knivutstilling med særutstilling av Arne Martin Solbjør. Måleri av fire Telemarks-målarar. Den store koftejakta. Historia om eidsvollsmannen Talleiv Huvestad. Det er mykje nytt på museet i Eidsborg i 2014.
Ny utstilling på Norsk Skieventyr
Tysdag 10. juni opna utstillinga "Femmila, skisportens manndomsprøve". Utstillinga har bakgrunn i boksuksessen med same namn, og er i samarbeid med forfattaren Thor Gotaas.
Ny utstilling i Eidsborg: TALLEIV HUVESTAD - Eidsvollsmannen frå Øvre Telemark
18. mai opnar VTM ei nokså spesiell utstilling om 1814, Grunnlova og bonden som representerte Telemark på Eidsvoll. Det skjer samstundes med at Tokke kommune har sin offisielle markering av grunnlovsjubileet på museet i Eidsborg.
Kulturrådet gjev pengar til arkivprosjekt
Vest-Telemark Museum har fått kr. 150 000 i prosjektstøtte frå Kulturrådet for å ordne og gjere tilgjengeleg arkivet etter Norrøna fabrikker i Porsgrunn.
«Den norske Bryne- og Slibestensfabrik» vart starta i Kragerø av Tellef Plesner i 1879. I 1883 vart fabrikken kjøpt opp av eit aksjeselskap med konsul Alfred Petersen Wright som formann. Det var truleg med eigarskiftet at namnet på fabrikken vart endra til Norrøna Fabriker A/S.
Ny utstilling opna med performance sundag 16. mars i Eidsborg
25 frammøtte fekk ein spesiell oppleving i Eidsborg sundag 16. mars. Musikk laga av glas, vann og tid inngjekk i ein performance av den amerikanske kunstnaren Camille Norment. Ho spela på ein glas-harmonika og sette fokus på samanhengen mellom musikk og biletkunst, som er tema for utstillinga "LYDEN AV KUNST" som opna samstundes.
Norsk Skieventyrs Tarjei Gjelstad fekk Årets målpris
"Han nyttar målet sitt godt når han er ute og representerer, til dømes på møte, på messe, på radio og TV" var delar av grunngjevinga til Kviteseid mållag. Gjelstad fekk prisen i samband med Kviteseidmarken fredag 14. februar. VTM gratulerer!
Gubberenn - på historisk grunn i Eidsborg
1. mars sto det - det tradisjonsrike Gubberennet. I år var det Eidsborg Skiflygarlag og Eidsborg Ungdomslag som var arrangør, og staden var den den historiske Vindlausbakken som ligg tett ved det nye museet.
Jakten på Noreg
Noreg kan feire 200 års-jubileum for grunnlova i 2014. NRK sin satsing er programmet "Jakten på Norge" der ein vil finne ut det særeigne om nordmannen. Derfor var det naturleg å starte med ski, og eit besøk til Morgedal.
Kari Bremnes, Ketil Bjørnstad og Edvard Munch for fullstappa museum
Om lag 150 menneske fylte kaféen i Eidsborg til randa då duoen Bremnes/Bjørnstad framførte songar til tekst av Edvard Munch 2. advent.
Nasjonal gåve frå Sparebankstiftinga DNB til Kanalparken i Eidsborg
"Me har stor tru på at dette kan bli ein attraksjon for alle og einkvar" skriv Sparebankstiftinga DNB i tildelingsbrevet, der dei stadfester ei nasjonal gåve på to millionar til bygging av aktivitetsparken i Eidsborg, som innheld ein modell av Telemarkskanalen.
Aktuelt

Konsertforteljing om Lars Fykerud i Eidsborg 21. sept kl 16
Lars Fykerud frå Sauherad (1860-1902) var si tids Elvis i Telemark og Amerika. Han var stilskapar, scenekunstnar, showmann og sjarmør. Høyr forteljinga om han - med hardingfelespel av Per Anders Buen Garnås og tekst av Hallgrim Berg.
 

Telemarken Skifabrikk på Norsk Skieventyr i Morgedal
Sørpolfarar Olav Bjaaland starta opp ein skifabrikk etter heimkomsten frå Sørpolekspedisjonen. Her kan du sjå ein liten film om korleis utstyret fungera.
 

Opplev Vest-Telemark Museum
Ein liten filmsnutt som viser mangfoldet til Vest-Telemark Museum. Arrangement, utstillingar og gode måltid kan du oppleve når du besøker oss.
 

Den store koftejakta
Gamle kofter og strikkeoppskrifter har fått nytt liv! På museet i Eidsborg kan du nå sjå ei lita utstilling kring internett-fenomenet DEN STORE KOFTEJAKTEN - basera på bloggen "Livs lyst" til Liv Sandvik Jakobsen.
 

Norrøna arkivet på flyttefot
Telemark Museum og Vest-Telemark Museum samarbeider nå om privatarkiv: torsdag 8. mai vart Norrøna arkivet flytta til Vest Telemark.
 

Vi Menn på besøk til Norsk Skieventyr Morgedal
"Mennesker fra andre siden av kloden kommer til Morgedal for å vise den moderne skisportens far respekt. Et pilegrimsbesøk i telemarksbygda gir et innblikk i hvorfor."
 

Ute i verda er programmet kjent som "New Scandinavian Cooking", og i Noreg blir det sendt av TV2 i programmet «Ein bit av Noreg».
 

Sørpolsledeprosjekt ferdig
Sidan 2011 har det vore eit samarbeid mellom Senter for immateriell kulturarv, Maihaugen og Norsk Skieventyr i Morgedal. Samarbeidsprosjektet har vore å rekonstruere ein sørpolslede lik den Roald Amundsen sin ekspedisjon bruka for over hundre år sidan.
 

TV Telemark vitja Norsk Skieventyr
TV Telemark hadde lyst å lære meir om skihistoria og vitja Morgedal og Norsk Skieventyr.
 

Museum på radio
Me har hatt besøk av NRK P2 og programmet Museum. Dei ville gjerne høyre og sjå litt av det ein kan oppleve her, og turen gjekk til Rui-plassen, det nye museet og stavkyrkja i Eidsborg. Vidare drog me til Seljord og fekk høyre om bergverksdrift og bondeopprør.
 

Noregs lengste skipar
Noregs lengste, kanskje verdas lengste ski henger på veggen på Norsk Skieventyr. Lengda på skiparet er 17,23 m.
 

Vest-Telemark i bilder og på film
Sjekk korleis Vest-Telemark ser ut frå helikopter eller ta deg ein tur langs kanalen med Henrik Ibsen.
 

Vest-Telemark Museum på digitalt museum
Vest-Telemark Museum kan du finne på www.digitaltmuseum.no. Vi har lagt ut fleire av våre gjenstandar og fleire vil kome snart.
 

Skimaking i Morgedal
Har du lyst å lære meir om skimaking, kanskje lage dine eigne ski? På Norsk Skieventyr kan du besøke eit skimakarverkstad og sjå korleis Sondre Norheim laga sine ski.
 

Opplev skihistoria i Morgedal
"Sydpolekspedisjon", skiskokasting, skiskyting med pil og boge eller prøvesmaking av "klister" er aktivitetar ein kan oppleve i Morgedal. Små og store grupper kan vera med på ulike aktivitetar på Norsk Skieventyr
 

Filmen om Sondre Norheim
DVD "Frikaren på ski" - Historien om Sondre Norheim, den moderne skisportens far er no til sal på Norsk Skieventyr
 

Sjå Tveitenstoga på flyttefot
Kva er 10 m langt, veg 90 tonn og er ute på sledetur? Nrk har laga reportasje om flyttinga av Tveitenstoga på Vest-Telemark Museum, Eidsborg
 
Logg inn