Mykje flott å sjå på våre museum i Vinje
Særutstilling om arbeidshesten på Øyfjell Bygdemuseum og salsutstilling på Knut Skinnarland samlingar er litt av det du kan oppleve på våre museum i Vinje.
Flott tiltak på Kviteseid Bygdetun
Kvar onsdag bakar Kviteseid Husflidslag flatbrau på Kviteseid bygdetun. Her kan ein få prøvesmake, og få gode tips av røynde "bakstekjerringar".
Alle våre museum er opne, mange nye utstillingar
Våre museum i Kviteseid, Tokke, Fyresdal og Vinje er no opne. I Rauland har me bl.a. salsutstilling, og på fleire av våre stadar har me nye temautstillingar.
Fleire av våre anlegg har også sal av kaffe og kaker, og i Eidsborg og Morgedal kan du kjøpe middag og anna varm mat.
Omvising i Tokke kraftverk - og kanalhistorie
På kvardagar frå 23. juni til 15. august vil VTM saman med Statkraft og turistkontoret i Dalen tilby ei lita kanalvandring på ca. 2 timer. Tilbodet er gratis, og omfattar tur innom bryggjeutstillinga, utslagsplassen og Tokke kraftverk. Det er faktist over 10 år sida det har vore daglege omvisingar i kraftverket!
Nytt i Eidsborg sesongen 2014
Ny ustilling om tekstilhandverk og drakthistorie. Utvida knivutstilling med særutstilling av Arne Martin Solbjør. Måleri av fire Telemarks-målarar. Den store koftejakta. Historia om eidsvollsmannen Talleiv Huvestad. Det er mykje nytt på museet i Eidsborg i 2014.
Ny utstilling på Norsk Skieventyr
Tysdag 10. juni opna utstillinga "Femmila, skisportens manndomsprøve". Utstillinga har bakgrunn i boksuksessen med same namn, og er i samarbeid med forfattaren Thor Gotaas.
Ny utstilling i Eidsborg: TALLEIV HUVESTAD - Eidsvollsmannen frå Øvre Telemark
18. mai opnar VTM ei nokså spesiell utstilling om 1814, Grunnlova og bonden som representerte Telemark på Eidsvoll. Det skjer samstundes med at Tokke kommune har sin offisielle markering av grunnlovsjubileet på museet i Eidsborg.
Kulturrådet gjev pengar til arkivprosjekt
Vest-Telemark Museum har fått kr. 150 000 i prosjektstøtte frå Kulturrådet for å ordne og gjere tilgjengeleg arkivet etter Norrøna fabrikker i Porsgrunn.
«Den norske Bryne- og Slibestensfabrik» vart starta i Kragerø av Tellef Plesner i 1879. I 1883 vart fabrikken kjøpt opp av eit aksjeselskap med konsul Alfred Petersen Wright som formann. Det var truleg med eigarskiftet at namnet på fabrikken vart endra til Norrøna Fabriker A/S.
Ny utstilling opna med performance sundag 16. mars i Eidsborg
25 frammøtte fekk ein spesiell oppleving i Eidsborg sundag 16. mars. Musikk laga av glas, vann og tid inngjekk i ein performance av den amerikanske kunstnaren Camille Norment. Ho spela på ein glas-harmonika og sette fokus på samanhengen mellom musikk og biletkunst, som er tema for utstillinga "LYDEN AV KUNST" som opna samstundes.
Norsk Skieventyrs Tarjei Gjelstad fekk Årets målpris
"Han nyttar målet sitt godt når han er ute og representerer, til dømes på møte, på messe, på radio og TV" var delar av grunngjevinga til Kviteseid mållag. Gjelstad fekk prisen i samband med Kviteseidmarken fredag 14. februar. VTM gratulerer!
Gubberenn - på historisk grunn i Eidsborg
1. mars sto det - det tradisjonsrike Gubberennet. I år var det Eidsborg Skiflygarlag og Eidsborg Ungdomslag som var arrangør, og staden var den den historiske Vindlausbakken som ligg tett ved det nye museet.
Jakten på Noreg
Noreg kan feire 200 års-jubileum for grunnlova i 2014. NRK sin satsing er programmet "Jakten på Norge" der ein vil finne ut det særeigne om nordmannen. Derfor var det naturleg å starte med ski, og eit besøk til Morgedal.
Kari Bremnes, Ketil Bjørnstad og Edvard Munch for fullstappa museum
Om lag 150 menneske fylte kaféen i Eidsborg til randa då duoen Bremnes/Bjørnstad framførte songar til tekst av Edvard Munch 2. advent.
Nasjonal gåve frå Sparebankstiftinga DNB til Kanalparken i Eidsborg
"Me har stor tru på at dette kan bli ein attraksjon for alle og einkvar" skriv Sparebankstiftinga DNB i tildelingsbrevet, der dei stadfester ei nasjonal gåve på to millionar til bygging av aktivitetsparken i Eidsborg, som innheld ein modell av Telemarkskanalen.
Aktuelt

Telemarken Skifabrikk på Norsk Skieventyr i Morgedal
Sørpolfarar Olav Bjaaland starta opp ein skifabrikk etter heimkomsten frå Sørpolekspedisjonen. Her kan du sjå ein liten film om korleis utstyret fungera.
 

Opplev Vest-Telemark Museum
Ein liten filmsnutt som viser mangfoldet til Vest-Telemark Museum. Arrangement, utstillingar og gode måltid kan du oppleve når du besøker oss.
 

Ledig stilling ved Norsk Skieventyr i Morgedal
Norsk Skieventyr er eit heilårsope museum i Morgedal, den moderne skisportens vogge, og nå kan du vera med å utvikle staden og produktet vidare.
 

Den store koftejakta
Gamle kofter og strikkeoppskrifter har fått nytt liv! På museet i Eidsborg kan du nå sjå ei lita utstilling kring internett-fenomenet DEN STORE KOFTEJAKTEN - basera på bloggen "Livs lyst" til Liv Sandvik Jakobsen.
 

Norrøna arkivet på flyttefot
Telemark Museum og Vest-Telemark Museum samarbeider nå om privatarkiv: torsdag 8. mai vart Norrøna arkivet flytta til Vest Telemark.
 

Vi Menn på besøk til Norsk Skieventyr Morgedal
"Mennesker fra andre siden av kloden kommer til Morgedal for å vise den moderne skisportens far respekt. Et pilegrimsbesøk i telemarksbygda gir et innblikk i hvorfor."
 

Ute i verda er programmet kjent som "New Scandinavian Cooking", og i Noreg blir det sendt av TV2 i programmet «Ein bit av Noreg».
 

Sørpolsledeprosjekt ferdig
Sidan 2011 har det vore eit samarbeid mellom Senter for immateriell kulturarv, Maihaugen og Norsk Skieventyr i Morgedal. Samarbeidsprosjektet har vore å rekonstruere ein sørpolslede lik den Roald Amundsen sin ekspedisjon bruka for over hundre år sidan.
 

TV Telemark vitja Norsk Skieventyr
TV Telemark hadde lyst å lære meir om skihistoria og vitja Morgedal og Norsk Skieventyr.
 

Museum på radio
Me har hatt besøk av NRK P2 og programmet Museum. Dei ville gjerne høyre og sjå litt av det ein kan oppleve her, og turen gjekk til Rui-plassen, det nye museet og stavkyrkja i Eidsborg. Vidare drog me til Seljord og fekk høyre om bergverksdrift og bondeopprør.
 

Noregs lengste skipar
Noregs lengste, kanskje verdas lengste ski henger på veggen på Norsk Skieventyr. Lengda på skiparet er 17,23 m.
 

Vest-Telemark i bilder og på film
Sjekk korleis Vest-Telemark ser ut frå helikopter eller ta deg ein tur langs kanalen med Henrik Ibsen.
 

Vest-Telemark Museum på digitalt museum
Vest-Telemark Museum kan du finne på www.digitaltmuseum.no. Vi har lagt ut fleire av våre gjenstandar og fleire vil kome snart.
 

Skimaking i Morgedal
Har du lyst å lære meir om skimaking, kanskje lage dine eigne ski? På Norsk Skieventyr kan du besøke eit skimakarverkstad og sjå korleis Sondre Norheim laga sine ski.
 

Opplev skihistoria i Morgedal
"Sydpolekspedisjon", skiskokasting, skiskyting med pil og boge eller prøvesmaking av "klister" er aktivitetar ein kan oppleve i Morgedal. Små og store grupper kan vera med på ulike aktivitetar på Norsk Skieventyr
 

Filmen om Sondre Norheim
DVD "Frikaren på ski" - Historien om Sondre Norheim, den moderne skisportens far er no til sal på Norsk Skieventyr
 

Sjå Tveitenstoga på flyttefot
Kva er 10 m langt, veg 90 tonn og er ute på sledetur? Nrk har laga reportasje om flyttinga av Tveitenstoga på Vest-Telemark Museum, Eidsborg
 
Logg inn