For å gje deg den beste opplevinga brukast det informasjonskapslar på denne nettstaden. Finn ut meir her. Skjul denne meldinga.

Allow cookies

Other Websites

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Musikk til hjertet

Address

Vinje Biletgalleri
Smørklepp 92
3893 Vinjesvingen

Email

Telephone

Musikk til hjertet

Om

Om ensemblet:

Andrea Frede, Guy Putz og Kyoko Yoshizawa lærte hverandre å kjenne i løpet av studietiden i Wien. Kjærligheten til musikken førte dem sammen og et mangeårig vennskap oppstod. De har hatt flere konserter og opptredener i inn- og utland.  

Med programmet „Musikk til hjertet“  presenterer de musikkverk som står egne hjerter nær.  Musikerne tar publikum med på en reise og presenterer sanger og arier fra ulike epoker. Vi får høre verker av Händel, Mozart, Grieg; Saint-Saens, Dvorak, Bizet o.s.v.

Norge har en helt spesiell betydning i Andrea Fredes musikkliv. 10 år gammel var hun i Norge for første gang og fikk høre Edvard Griegs musikk.  Den rørte ved noen strenger i Andrea. Senere, i en alder av 18 år, begynte hun å synge i Vinje Songlag da hun arbeidet som au pair i Åmot. Kjærligheten til sangen startet i Vinje. Etter dette året studerte Andrea pedagogikk og skandinavistikk i Wien. Hun startet i et nytt kor og der ble hun kjent med Guy Putz og Kyoko Yoshizawa. Sangen fikk en stadig større betydning i Andreas liv.

Nå skal de tre musikerne ut på Norgesturne med 4 konserter. Her står Vinje sentralt som „utgangspunktet for kjærligheten til sangen“.

 

Omtale av musikerne:

 

Andrea Frede ble født i Bregenz i 1976 og begynte sin musikalske utdannelse allerede  6 år gammel i en musikklasse på folkeskolen. Senere fikk hun klaver – og fiolinundervisning ved musikkskolen i hjembyen. Sine vokale ferdigheter utviklet hun da hun studerte pedagogikk og skandinavisk i Wien. Hun engasjerte seg samtidig i vokalensemblet Vienna Vokal Consort- og ga med dette ensemblet mange konserter i inn- og utland i årene 1997 – 2005.  Forkjærligheten til sang preget henne stadig mer, og hun studerte solosang hos Tina Lukasovsky i Wien og Sophia von Aufschnaiter-Lü naa i Bregenz. I tillegg tok hun forskjellige ”mesterkurs” bl.a hos Katharina Leitgeb, Franz Lukasovsky og Kurt Widmer.

Som mezzosopran har hun hatt konserter i Østerrike, Frankrike, Tyrkia, Norge og Danmark. Ellers jobber hun som lærer i Østerrike.

 

Guy Putz ble født i 1977 i Luxemburg.  8 år gammel begynte han med klaver- og sangundervisning ved musikkskolen i hjembyen Witz. Første sceneerfaring fikk han ved at han var med i et kor med forskjellige kabaret- og operetteoppsettinger. Etter videregående skole dro han til Paris for å studere arkitektur – og avla eksamen i Wien i 2003.

I Wien fikk han dyrke sin musikalske lidenskap ved å være medlem i vokalensemblet Vienna Vokal Consort.

Etter utdanningen i solosang hos Tina Lukasovski utdannet han seg videre ved Wiener Universitet for musikk og utøvende kunst hos professor Lukasovski og i operaklassen til professorene Orlowski og Theimer.  I oktober 2005 debuterte han på operascenen i kongerollen i Carl Orffs ” Die Kluge” I mars 2007 sang han Dr. Falke i J Strauss` ”die Fledermaus”  (”Flaggermusen”) og i slottsteateret i Schönbrunn sang han i oktober 2008 tittelpartiet i P I Tschaikowskys ”Eugen Onegin”. Guy Putz er nå medlem i Arnold Schönberg Chor og synger konserter i inn- og utland. Ellers jobber han som arkitekt i Wien.

 

Kyoko Yoshizawa ble födt i Tokyo. Etter avsluttet klaverstudium med professor Kiyoko Tanaka på musikkhøgskolen Kunitachi i hjembyen fortsatte hun studier i Wien hos professor Julika Behar. Her avsluttet hun studiene med utmerket Diplomeksamen. Etter dette tok hun videreutdanning i kammermusikk og operakorrepetisjon hos Prof.Dr. Harald Goertz, Rudolf Kehrer, Ferenc Rados og deltok i kammermusikklassen, Altenberg Trios.

Kyoko har jobbet som korrepetitør ved tallrike moderne operaproduksjoner, blant annet ved Wiener Operateater og operateateret Sirene. I tillegg instruerte hun ved Wiener Singverein og Männergesang- Verein samt Chorus sine nomine og Wiener Jeunesse-Chor. Kyoto var fast orkesterrepetitør for ulike orkester blant dem Tonkünstlerorchester NÖ, das ORF Radiosymphonieorchester Wien, das Wiener Kammerorchester, die Wiener Kammerphilharmonie og die Wiener Kammeroper.

 

Kyoko Yoshizawa var pianistinne ved mesterklassene til dirigentene Hans Graf, Leopold Hager, Karl Österreicher, Seiji Ozawa und Yuji Yuasa, også for cellistene Heinrich Schiff, Arto Noras und Reinhard Latzko.  Hun oppnådde stor anerkjennelse gjennom en rekke konsertopptredener innen ulike kammermusikkgenre, også for sitt tonefølge til liedtradisjonen. Kyoko mottok 3. plass ved den 8. internasjonale Johannes-Brahms-Wettbewerb 2001 i Pörtschach i Sparte Kammermusikk. Fra 1999 til 2006 var hun korrepetitør for Heinrich Schiffs klasse på universitetet for Musik und Kunst i Wien. Siden 1995 har hun jobbet som korrepetitør for Wiener Singakademie i Wiener Konzerthaus. Siden 2010 har hun arbeidet ved Wiener Staatsoper, hvor hun er korrepetitør for operakoret.

 

 

Rettleiande prisar

Inngang kr 200,-

Map & Directions

I nærleiken

Opening Times

Sesong (2 aug 2018)
DagTider
Torsdag18:00

Vest-Telemark Museum

-

Eidsborg

-

Museumsvegen 9, 3891 Høydalsmo

-

(+47) 35 06 90 90

-

post@vtm.no

Få med deg

Få med deg

Få med deg