For å gje deg den beste opplevinga brukast det informasjonskapslar på denne nettstaden. Finn ut meir her. Skjul denne meldinga.

Allow cookies

Other Websites

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Kunstutstilling Grimdalstunet 2017

Address

Skafså
Borsævegen 395 a
3880 Dalen

Email

Telephone

Kunstutstilling Grimdalstunet 2017

Om

Utstillarar:

Maiken Kavli:

Les meir om Maiken

Sigmund Olsvik:
Sigmund Olsvik er født i Haugesund i 1937.
Etter å ha avslutta sin diplomeksamen ved Statens Håndverks- og kunstindustriskole i 1959 har tegning og maling vært et sideordnet prosjekt for Sigmund. I 1962 - 63 tok ha et tilleggstudium ved London School of Printing i grafisk design. I hele sitt yrkesaktive liv har hans felt vært design av trykt informasjon i flere av landets største reklamebyråer.

Etter han ble pensjonist har han satset for fullt på malerkarrieren, og hadde sin første separatutstilling i Oslo i 2004. Han har ellers deltatt i kollektive utstillinger gjennom årene, og er flere ganger innkjøpt av Nesodden kommune, hvor han nå bor.

Sigmund Olsvik har røtter i Nord-Norge, og siden 1971 har et lite småbruk uten veiforbindelse i Bjarkøy kommune vært hans faste tilhold i feriene. Kysten nordpå har vært inspirasjon og motiv i mange av Olsviks verk.

Anne Kristine Thorsby:
«Jeg har alltid likt å være ute i vær! Både fjellet og havets skiftninger blir jeg alltid tiltrukket av. Selv om jeg er en skikkelig byjente, som vokste opp i Oslo, har naturen vært en magnet på meg. Det uforutsigbare som den uberørte naturen representerer gir meg «boosts». Gir meg følelsen av å være virkelig i live! Samtidig har jeg også alltid vært fascinert av sakrale rom. Gamle kirker og gamle kultsteder. Steder hvor man sanser en åndelig dimensjon. 
I bildene mine fokuserer jeg på å formidle naturkreftene som om naturen også er endel av oss mennesker. Samtidig forsøker jeg å gi arbeidene en dypere dimensjon.
Jeg arbeider både med litografi og maleri, olje på lerret. Legger lag på lag med farger så det oppstår strukturer som jeg benytter meg av i billedflaten. 
Dette skaper også et lysspill, noe som er sentralt i alle mine malerier. Jeg vil at hver farge skal lyse. Selv en mørk blå! Jeg abstraherer og bruker krefter i naturen som bilde på menneskesinnet.” 

Thorsby har akkurat blitt tildelt Edvard Munchs atelier for en periode, hvor hun nå arbeider. Hun jobber med en separatutstilling til Galleri A i Oslo, som åpner 30.3.17.
Hennes siste store utstilling var som Festivalutstiller på Peer Gynt, Vinstra, i 2016, sammen med Håkon Gullvåg og Jørgen Platou Willumsen.
Hun er utdannet fra Kunsthøyskolen i Oslo med diplom på maler -89.
Har hatt mange utstillinger og flere utsmykkingsoppdrag.
En separatutstilling i New York og flere i Galleri A, samt i gallerier i hele landet. Totalt 41 separatutstillinger.  Deltatt på flere juryerte utstillinger og mottatt flere stipend.
Innkjøpt av flere offentlige instanser som Statens veivesen, Norsk Hydro, Justisministerens kontor.
Kunstanmeldelse i Morgenbladet: ”Bildene hennes er for gode til ikke å bli lagt merke til”. Kunstkritiker Tommy Olsson.
Se også hennes hjemmeside:  www.annekristinethorsby.com

Lenka Rochovanska:
Lenka Rochovanska og er fødd 14 mars 1991 i Uherske Hradiste i Tjekkia. I slekti er det fleire biletkunstnarar bade på mors. og farssida.  Då ho var 3 år erklæra ho at ho ville verte "målerinde" når ho vart stor, og det hev ho halde fast ved sidan.
I tidsromet 2010-2016 studerte ho ved Academy of Fine Arts i Praha, ved målaratelieret til Jiri Sopko. Denne sommaren fekk ho sitt diplom som "master of art"med karakteren 1
Ho hev fenge fleire prisar og hev hatt utstillingar både i heimlandet  sitt og i utlandet .
Ho er svært allsidig , og hev hatt ein stor produksjon av bilete i mange ulike stilartar, bade figurative og nonfigurative. Ho er også ein god grafiker.
Ho begynte  for 5 år sidan å måle landskapsbilder frå Hardanger. Sumar og haust 2016 var ho her og måla landskapsbilder frå Bykle. Ho skal også ha separatutstilling  på Hovden Grendehus i September 2017.

Ellen Kalvig:
"Mitt kunstnerskap går i korte trekk ut på å skildra/gjera merksam på menneskets relasjon til naturen, lyset og mørke, sorgen og gleda.

Form og farge, det visuelle, estetikken. Kjenner ein romantisk kontakt med det store rundt meg. Har flytta ut i skogen og dalen for å koma tettare på. Her får eg arbeidsro og merksemd av sambygdingar i ei fin blanding. Arbeider her i atelieret mitt med grafikk og maleri. Neste utstilling vårparten 2017 i Galleri Musegaten i Stavanger, der eg skal syna nye, sære trykk! Og så soloutstilling på Hå gamle prestegard 24 mars,2018

 

 

Map & Directions

I nærleiken

Vest-Telemark Museum

-

Eidsborg

-

3880 Dalen

-

(+47) 35 06 90 90

-

post@vtm.no

Få med deg

Få med deg

Få med deg

Få med deg