SPIT eller Kjærleik og strømper

Legg SPIT eller Kjærleik og strømper til i reiseruten din.

Telephone

SPIT eller Kjærleik og strømper

Om

“All you knit is love” skreiv Anne Spånem ein gong og påstod at det var det the Beatles eigentleg sang om. I ei stor utstilling sommaren 2016 freista Vest-Telemark Museum å bevise påstanden. Utstillinga var laga med utgangspunkt i “fillehaugen” til kunsthandverkar og forfattar Annemor Sundbø, som held til i Setesdal ved Ose vev- og strikkestoge.

Då Annemor overtok strikkefabrikken Torridal Tweed og Ulldynefabrikk ved Kristiansand i 1983, fann ho ein stor haug med “fillur” meint for å bli rive sund i ei stor maskin. Sidan då har ho samla og forska på gamle strikkeplagg. Utstillinga set fokus på strømper, raggsokkar og stasplagg for føtane. Fleire hundre par blir vist fram, i alle tenkjelege fasongar, fargar og mønstre.

I tillegg fekk ein sjå verdas største raggsokk som er nesten 4 m lang. Den blei strikka av kvinner i Det Norske Misjonsselskap i 2004, til feiring av at det var 100 år sidan kvinner fekk stemmerett i organisasjonen.

I mai 2016 kom Annemor Sundbø (bilete) til museet for å fortelje om strikkingas historie generelt, og om strikksokkar spesielt.

Map & Directions

I nærleiken