For å gje deg den beste opplevinga brukast det informasjonskapslar på denne nettstaden. Finn ut meir her. Skjul denne meldinga.

Allow cookies

Other Websites

Sign up - Contact

Nyhetsbrev - Kontakt

Grimdalstunet er med!

Frå nyttår 2017 er Grimdalstunet og skulptursamlinga etter Anne Grimdalen i Skafså ein konsolidert del av Vest-Telemark Museum.

Mange er glade i denne fjellgarden ved vegen mellom Dalen og Setesdalen, med dei 11 opprinnelege bygningane som ligg slik dei alltid har gjort. Dei fortel om korleis folk her i Vest-Telemark levde og arbeidde i naturalhushaldet si tid, som på mange stader her varde heilt opp til 1950-talet.

Garden var også staden der bilethoggaren Anne Grimdalen vaks opp, og her ligg eit flott skulpturhus som presentere mange av hennar mest sentrale arbeid.

På Grimdalstunet finn ein fleire av Ane sine dyreskulpturar. Anne hadde og fleire sentrale utsmykkingsoppdrag, men er nok mest kjend for arbeida på Oslo Rådhus.

Les meir om Grimdalstunet her.

På Grimdalstunet finn ein også ein populær årleg salsutstilling med fleire kunstnarar. Utstillinga opnar samstundes med heile tunet 25. juni i år, men alt 26. mai er det kunstnarslepp. Velkomen!

Søk overnatting

Type:
Sted:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Namn / søkjeord:

Søk hva skjer

Namn / søkjeord:
Datoer

Mat og drikke

Namn / søkjeord:

Vest-Telemark Museum

-

Eidsborg

-

Museumsvegen 9, 3891 Høydalsmo

-

(+47) 35 06 90 90

-

post@vtm.no

Få med deg

Få med deg

Få med deg